P0st Gambar Mengarut, Lepas Tu Sharifah Sakinah Harap K0men Yang Suci-Murni Dari Peminat

Zaman sekarang kalau nak p0st sesuatu di media s0sial tu baik fikir dua kali. Boleh dikatakan capaian akses internet di zaman ini membolehkan semua pihak mudah untuk menerima sesuatu berita walaupun kesahihannya belum tentu dapat dipastikan lagi.

Tambahan pula dengan penggunaan smart phone, kini semua perkara dapat dik0ngsikan di laman s0sial sehingga menjadikan sesuatu isu itu tuIar dan akhirnya resp0n yang diperolehi sudah tentu pelbagai.

Kuasa warga net memang tiada tandingan, namun pelakon Sharifah Sakinah atau nama sebenar Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar yang terkenal dengan perwatakan yakin dan mulut tak ada filter itu kelihatan tidak terkesan dengan k0men negtif peminat di laman ignya.

Baru-baru ini Sakinah dikatakan memuat naik sekeping foto yang menayangkan beliau sedang bermandikan sinaran matahari sambil mengenakan pakaian tidur yang mendedahkan bentuk tubuh badannya.

Tidak menunggu lama, ia segera mendapat perhatian ramai apabila rata-rata warga net seakan terkejut dengan foto yang dimuat naik itu, malah ada yang meminta untuk memadamnya.

Meskipun ada yang memuji kecantikannya itu, namun ada warga net bertanyakan adakah tiada keluarga mertua yang melihat foto berkenaan. Tidak kurang juga ada yang mengatakan Sakinah kini dilihat semakin rancak untuk tampil dengan adegan berani.

Percaya atau tidak, reaksi Sharifah terhadap kritikan itu adalah dengan memuat naik lagi satu gambar seumpama itu pada hari yang sama. Tetapi apa yang berbeza ialah dia menutup bahagian itu dan meletakkan kapsyen “Bising ah. Ok lah cover pakai tangan”.

Kedua-dua gambar itu telah menimbulkan pelbagai reaksi oleh warga net dengan lebih 7,000 komen dan lebih 100,000 “likes”

Seakan tidak ambil peduli tentang teguran itu, hari ini Sakinah sekali lagi memuat naik foto beliau yang tampil bergaya meng0da dengan mengenakan singlet dan seluar tight pendek berwarna hitam.

Seakan sengaja memainkan perasaan warga net yang rancak menge’camnya, beliau kemudiannya memaklumkan bahawa kebiasannya ramai yang memuat naik gambar yang cantik-cantik sahaja tetapi beliau berpendapat sudah tiba masanya untuk memuat naik gambar yang tidak cantiknya yang penuh dengan selulit dan berkulit kusam.

Walaupun Sakinah mengesa orang ramai supaya menghentikan perbuatan b0dy shming dalam postingnya itu, tetapi ramai yang tidak bersetuju dengan pandangannya itu.

“B0dy shming apa ke jdah dh sndri post kat MEDSOC lps tu nak semua org komen yg murni² mmg takkan dptlah ,so berani post beranilah utk dik’cam dan terima apa org lain cakap ,itu barulah namanya KEMATANGAN” kata pemilik akaun hunnieybie.

“kalau tak nak org k’cam, jangan la buat pelik2’, kata raihanahzakaria pula.

“Dah la kinah…. Mcm ada xde je.. X yah belanje sangat,” kata gazzaabu sambil diikuti em0ji ketawa.

Walaupun ramai yang mengecam tindakannya itu, ada juga yang mendoakan agar beliau segera menjaga batas-batas susila sebagai seorang penganut lslam.

Sama-samalah kita doakan agar beliau segera berubah dan kembali kepada landasan muslimah sejati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *